Sol, sommer og stort fremmøde til åbning af græsningsprojekt ved Storåen

Udgivet d. 07-06-2023

Græsningsprojektet tilgodeser både biodiversitet, jagt, lokal fødevareproduktion og klimaet

Flere end 250 interesserede var mødt op, da Udvalgsformand Kasper Pauli Pedersen fra Ikast Brande Kommune klippede ståltråden over ved åbningen af ”Græsningsprojekt Storåen” på Grundlovsdag – den 5. juni. Mange kom langvejs fra, og både TV MidtVest og andre medier dækkede historien.

 

To kommuner og en række organisationer og landbrug stod bag arrangementet, der bød på indvielse, besigtigelse, orientering og markvandring på græs- og naturarealerne langs Storåen.

 

40 lodsejere er med i projektet, der følger Storåen på en ni kilometer lang strækning mellem Herning, Sunds og Ikast. Samarbejdet er etableret på tværs af matrikel-skel, og formålet er at pleje og forbedre den nuværende natur samtidigt med, at der bliver produceret lokalt oksekød.

 

Det store græsningsprojekt tilgodeser både biodiversitet, jagt, lokal fødevareproduktion og klimaet, og selve naturplejen vil bestå af en kombination med sommergræsning og ekstensiv vintergræsning. Det fjerner næringsstoffer i sommerhalvåret og skaber en bedre diversitet for både planter og dyr.

 

Indvielsen blev efterfulgt af bedriftsbesøg på Kjargaarden få kilometer fra Storåen. Her var der smagsprøver på kød, og et spændende kig indenfor på et af områdets største landbrugsbedrifter.

- Jeg tror, at idéen om at kombinere naturpleje med produktion af godt oksekød bare er for god til ikke at gå med på, for den giver bare god mening, udtalte Karsten Villumsen der er initiativtager til projektet, og medejer af Kjargaarden.

Stort cadeau til lodsejerne og projektdeltagerne i dette banebrydende projekt:

Ikast Brande Kommune

Herning Kommune

Herning Ikast Landboforening

15. juni Fonden

Kjargaarden

Oblings Gårdbutik

Tak også til AGRO skolens elever for at stille med frivillige hænder på dagen.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere