Studerende lærte om virkelighedens rådgivningsprocesser

Udgivet d. 03-11-2021

Hvordan rådgiver SAGRO landmænd om regnskab, økonomi og strategi? Det lærte 19 unge jordbrugs- teknolog-studerende med speciale i økonomi forleden en helt masse om, da de besøgte SAGRO i Herning.

De studerende, der går på uddannelsen Agro Business Economist på Erhvervsakademi Aarhus, fik oplæg fra en stribe af SAGROs rådgivere fra afdelingerne Regnskab og Økonomi & Strategi.

Fokus var på rådgivningsprocessen omkring generationsskifte og skat, herunder skattemæssige problemstillinger og optimeringer, finansieringsmuligheder, pantebrevsmodeller og ejermodeller inden for virksomhedsordningen og selskaber.

Et emne, der er meget aktuelt, er crowdfunding. Virksomhedsrådgiver Palle Hansen gjorde de studerende klogere på de muligheder, SAGRO ser ved crowdfunding og det nye koncept, InGreen AgroFunding, som rådgivningsvirksomheden har været med til at realisere sammen med en lang række andre aktører i landbrugssektoren.

Hensigten er blandt andet, at de anderledes, men stadig økonomisk holdbare og rentable, initiativer også skal have en chance fremover. Det kan for eksempel være initiativer, der kommer fra unge, som ikke har opbygget tilstrækkelig kapital, men har den helt rigtige ide og en stærk forretningsplan.

En mulig karrierevej
For SAGRO er dagen naturligvis også en gylden mulighed for at vise sig frem for nogle potentielt kommende medarbejdere. Derfor bød programmet også på et oplæg fra juniorrådgiver Jens Mogensen, der fortalte om, hvordan det er at være ny i SAGRO, og deltagerne fik desuden en rundvisning i det store, levende rådgivningshus.

- Det var en super spændende dag, og fremfor at arbejde med teori, som vi plejer, var dette meget virkelighedsnært, lyder det fra Frederik Nygaard, en af de studerende på holdet.

- På vores efterfølgende evalueringsmøde var der bred enighed om, at emnerne passede rigtig godt til det, vi arbejder med på studiet. Særligt crowdfunding var nyt og interessant, fortæller Frederik Nygaard, der nok var ekstra opmærksom på dagen. Han har nemlig planer om at søge job hos SAGRO, når uddannelsen er i hus.

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Palle Høj Direktør/Registreret Revisor 96 29 66 50 20 24 99 98
Palle Høj


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere