Frida er en superstjerne blandt verdens malkekøer

Udgivet d. 21-01-2021

En af SAGROs kvægkunder har en helt ekstremt produktiv ko. Det er koen Frida, der har givet 200.000 kilo mælk, også kaldet en livsydelse, på bare 11 år.

For at markere den bemærkelsesværdige rekord sendte Avlsforeningen Dansk Holstein forleden en hilsen og en buket til Mie og Torben Thorsen.Foto: John Berg Christensen, Landbrugsmedierne

 

På Volsgård, der ligger nordøst for Holstebro, rummer kvægbesætningen med Holstein-køer en helt særlig ko, der derfor også har et navn, nemlig Frida.

Frida har netop rundet 200.000 kg mælk. Det er der ifølge avlsforeningen Dansk Holstein endnu kun 25-27 køer, der har præsteret - på verdensplan vel at mærke! Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at Frida har opnået det imponerende resultat på bare 11 år. Ifølge avlsforeningen gør det hende sandsynligvis til den ko i verden, som opnår rekorden på kortest mulige tid.

Det er først anden gang nogensinde, at en malkeko i Danmark officielt bliver noteret for at have rundet 200.000 kilo i livsydelse.

Til sammenligning giver køerne på Volsgård gennemsnitligt 43.000 kilo mælk i løbet af en levetid, hvilket endda er 10.000 kg EKM mere end landsgennemsnittet for racen.

- Frida har i gennemsnit i sine laktationer ydet 18.198 kg mælk, beretter den stolte landmand Torben Thorsen – en følelse, han i høj grad deler med sin hustru Mie og parrets tre børn.

Naboens ko
Torben Thorsen tilkøbte Frida, da hun havde malket én laktation hos en nabo, som indstillede sin mælkeproduktion.

- Godt nok var hun min nabos højestydende ko, men at det skulle ende med så vild en præstation som denne, havde jeg overhovedet ikke set komme, ler han.

For at markere den bemærkelsesværdige rekord sendte Avlsforeningen Dansk Holstein forleden en hilsen og en buket til Torben Thorsen.

Et stort tillykke skal der også lyde herfra.

Torben og Mie Thorsen er her fotograferet sammen med datteren Leah, der står med Frida. Foto: John Berg Christensen, Landbrugsmedierne

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Karsten Jensen Kvægrådgiver 96 29 68 40 23 68 91 50
Karsten Jensen

Fakta

  • Koen Frida er datter af den kendte tyr, Viking Bojer.
  • Hun har kælvet ti gange og heraf har hun to gange fået tvillinger.

Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere