Fusion: Formand og navn på plads i ny jysk landboforening

Udgivet d. 21-03-2024

Torsdag havde den nye bestyrelse i Jysk Landboforening sit første bestyrelsesmøde, hvor det stod klart, at Niels Laursen nu er formand for foreningen.

Sådan ser den ud - bestyrelsen i Jysk Landboforening, der er en fusion mellem Sydvestjysk landboforening og Jysk Landbrug. Foto: SAGRO

 

Jysk Landboforening

Det er navnet på den nye syd/vestjyske landboforening, der er resultatet af en fusion mellem Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrug.

Det blev besluttet på det konstituerende bestyrelsesmøde i Billund i dag torsdag.

Medlemmerne af den nye bestyrelse består af en 50/50 fordelingen mellem de to fusionerede foreninger.

- Begge foreninger er repræsenteret ligeligt, ligesom vi også helst ser en bred diversitet ift. driftsgrene, bedriftsstørrelse osv. i vores bestyrelse, siger Niels Laursen, der blev valgt som formand for foreningen.

Han var tidligere formand i Sydvestjysk Landboforening.

Næstformandsposten gik til Allan Pedersen, der tidligere var bestyrelsesmedlem i Jysk Landbrug.

Grunden til fusionen af de to foreninger skal findes i en nedgang af medlemmer i begge foreninger samt et stort overlap i politiske projekter, hvor foreningerne i forvejen arbejdede tæt sammen.

 

Et spørgsmål om tid

- Fusionsplanen er ikke ny. Det har vel egentlig ikke været et spørgsmål, om vi skulle fusionere – mere et spørgsmål om hvornår. Vi havde de samme udfordringer og opgaver, og med et godt samarbejde og sammenfaldende interesser var tiden rigtig nu, siger den nye formand.

Den nye forening vil arbejde videre med de politiske agendaer, der fylder i øjeblikket. Det være sig skadevoldende vildt, tilladelser og retten til markvanding samt vandmiljøplanerne i området.

Den tidligere formand i Jysk Landbrug, HC Gæmelke, bliver menigt medlem i Jysk Landboforening og fokuserer sine kræfter i arbejdet som formand for SAGRO samt næstformandsposten hos L&F Gris, hvor han blev valgt ind tidligere på året.

Herunder kan du som 2. indlæg i Fredagstelefonen høre SAGROs formand fortælle lidt mere om fusionen.

Niels Laursen og Allan Pedersen bliver som hhv formand og næstformand frontfigurerne i Jysk Landboforening. Foto SAGRO

Den største ejerforening

Med mere end 1.700 medlemmer skriver foreningen sig ind som den største ejerforening bag rådgivningsselskabet SAGRO.

De øvrige fire ejere, Herning-Ikast Landboforening, Holstebro Struer Landboforening, Familielandbruget VEST-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug, har sammenlagt godt 3.100 medlemmer.

- Begge foreninger er repræsenteret ligeligt, ligesom vi også helst ser en bred diversitet ift. driftsgrene, bedriftsstørrelse osv. i vores bestyrelse. NIELS LAURSEN

Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere