I år stemmer vægten i gødningssækkene

Udgivet d. 16-03-2017


Sydvestjysk Landboforenings kontrolvejning af ca. 250 sække gødning fra fire forskellige leverandører har været en mere positiv oplevelse i 2017 end sidste år.

I 2016 var en konkret mistanke vedr. gødning leveret fra Danish Agro anledning til, at landboforeningen hyrede en kongelig vejer til at kontrolveje flere partier gødning, der var leveret til landmænd i foreningens område. 

I flere partier blev der konstateret 1% mangel, og det lyder måske ikke af meget, men et underindhold på i gennemsnit 6,5  kg i en sæk med 650 kg er ikke acceptabelt. Det erkendte Danish Agro også, og derfor glæder det Niels Chr. Laursen, nyvalgt formand i Sydvestjysk Landboforening, at årets kontrolvejning viser, at landmændene ved denne vejning faktisk får den gødning, de betaler for. Kontrolvejningen blev diskuteret på landboforeningens bestyrelsesmøde i denne uge.

- Det er tydeligt, at der er strammet op, for vi finder ikke den samme usikkerhed ved dette års vejning, konstaterer Niels Chr. Laursen.

Alligevel undrer han sig over, at der er stor forskel på, hvor dygtige firmaerne er til ramme den præcise vægt. Ved et firma fandt kontrolvejeren ikke én eneste sæk, der vejede for lidt, og selv når sækkens vægt blev trukket fra, så var der stadig den gødning, der skulle være. I den modsatte ende af testen vejede man en forskel på 17 kg mellem letteste og tungeste sæk.

- Spredningen i sækkevægten er stadig for stor, men køber man et antal sække, så bliver man ikke snydt på vægten, slår Niels Chr. Laursen fast. Han oplyser, at Sydvestjysk Landboforening fortsat betragter kontrollen med gødningsvægt som et fokusområde.

 


Niels Chr. Laursen

FAKTA

Der er kontrolvejet gødning fra Danish Agro, ATR, DLG og Egsgaard Agro. Gødningen er vejet af kongelige vejer ved tre forskellige landmænd.

8 partier gødning er blevet kontrolleret ved vejning af ca. 30 sække pr. parti.

Spredningen mellem de enkelte partier lå fra et totalt underindhold på hele den leverede vare på 37 kg til et plus på 12,5 kg. De 8 gødninger er leveret i sendinger fra 15 til 22 tons. 

 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere