SAGRO justerer kursen for fremtidens kvægrådgivning

Udgivet d. 06-09-2018

- Vi skal fortsat være tæt på landmandens dagligdag og udfordringer.

Det er dér, vi allerede har vist vores styrke og kan gøre den største forskel for SAGROs kunder, siger formand for SAGRO, Søren Søndergaard på baggrund af, at en lille håndfuld tidligere SAGRO-medarbejdere starter selvstændig kvægrådgivning.

I forlængelse af, at SAGRO i foråret sagde farvel til den daværende kvægchef, har SAGRO justeret strategien, så der er mere fokus på daglig drift end på forskning og udvikling.

- Den retning har vi forsøgt at følge under den tidligere ledelse, men den førte os ikke videre, siger han.

Der er ingen tvivl om, at vi har været nødt til at ændre på strategien, for den har vist sig ikke at være holdbar. Det giver ikke mening, at alle rådgivningshusene bruger kræfter på projekter. 

Det er jo det, vi skal gøre i samarbejde med SEGES, siger Søren Søndergaard.

For SAGRO drejer det sig om at bruge den styrke, der ligger i det fællesskab og ansvar, som branchen har, og som vi også er fælles om at bidrage til økonomisk. Vi er en række politiske foreninger, der står bag SAGRO, og her arbejdes for at skabe de bedste rammevilkår for landmændene, og det er vi faktisk stolte over, siger Søren Søndergaard.

 

Relancering af strategi

SAGRO valgte i sommeren at se indad og finde en ny kvægchef i egne rækker.

Det blev Morten S. Thomsen, der selv har erfaring med at yde kvægrådgivning gennem en lang årrække. Han er i gang med at relancere strategien med fokus på at møde landmændene i øjenhøjde, når det drejer sig om rådgivning.

- Vores rådgivere skal møde landmændene i deres dagligdag og deres produktion. Her skal de få høstet alle de lavthængende frugter, som kan give landmændene merværdi, siger han.

Vi skal have fokus på de ydelser, som erhvervet har brug for her og nu.

- Sideløbende skal vi sikre, at rådgivningen udvikler sig i takt med landbrugets behov – og vi skal holde fokus på den udvikling, der giver nytteværdi for landmændene.

Vi kommer ikke til at bruge kræfter på mange projekter, men vægter at vi møder vores kunder, dér hvor de har brug for os, siger Morten S. Thomsen.

Som de første synlige initiativer har SAGRO med virkning fra 1. oktober ansat to nye kompetente kvægrådgivere.

Det er Bruno Due og Flemming Hølmkær med virkning fra 1. oktober.

Bruno Due kommer fra en stilling i Syddansk Kvæg. Han får base i Billund/Esbjerg. Flemming Hølmkær kommer fra en stilling som teamkoordinator i Keenan. Han får base i Holstebro/Herning.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere