SAGRO Kvæg: Mer rådgivning for pengene

Udgivet d. 20-09-2018

Den nye kvægchef har nyt om tre nyansættelser og lover samtidig rådgivning i pakkeløsninger til fast pris.

SAGRO Kvæg har været udfordret af et chefskifte, og af at fem medarbejdere hen over sommeren valgte at stoppe.

Men nu er holdet ved at være sat på ny, for tre medarbejdere er de seneste dage blevet ansat, fortæller den nye kvægchef, Morten S. Thomsen.

Samtidig har afdelingen arbejdet med at udstikke en ny retning, og resultatet er en fælles forståelse for, at nu skal kvægrådgivningen tilbage til rødderne.

- For både kunder og medarbejdere skal vi have skabt ro og stabilitet, mener Morten S. Thomsen.

SAGRO Kvæg under hans ledelse vil stå for gedigen kvægfaglige rådgivning. Her er dyderne, at rådgiverne er helt fortrolige med forholdene i en mælkeproduktion og indgående forstår den omsætning af penge, foder og materialer, der foregår på bedriften.

Det enkle, men garvede og kompetente, skal være i højsædet.

Pakkeløsninger til fast pris

Som noget nyt tilbydes den praksisnære rådgivning i pakkeløsninger, for Morten S. Thomsen ønsker at imødekomme de mange kunder, der har efterspurgt rådgivning til faste priser.

SAGRO Kvæg introducerer tre pakker i hver sit prisniveau. I den simple udgave indeholder pakken 4 årlige besøg og budgetudarbejdelse. De større pakker er udvidet med flere besøg, budgetopfølgning, deltagelse i bankmøder og projektledelse på handleplaner. I alle pakker er telefonrådgivning gratis.

- Ved at organisere en stor del af afdelingens opgaver omkring pakkeaftaler kan jeg rationalisere og effektivisere. Nu kan rådgiverne tilrettelægge besøg hensigtsmæssigt, fordi det som hovedregel bliver dem, der tager initiativ til besøg - og ikke kunden. For landmanden betyder det mere rådgivning for de samme penge.

- Lønnen stiger og mælkeprisen falder. Det kan mælkeproducenterne ikke producere sig ud af, så vi SKAL jo have modtræk. Og hvis nogen kan reducere kapacitetsomkostningerne på et kvægbrug, så er det kvægrådgivere, lover han.

Først og fremmest ved de noget om fodring, men på andre store variable poster som afskrivning, vedligehold, energiforbrug og løn har rådgiverne løsningsforslag, som vil få landmanden til at tjene flere penge.

Specialister og virksomhedsrådgivere

SAGRO Kvæg er fortsat Danmarks største kvægrådgivning og råder uændret over specialister inden for fodring, grovfoder, AMS, sundhed, kalverådgivning, slagtekalve og kødkvæg.

tre nyansættelser

Bruno Due, 30 år, er ansat i SAGRO Kvæg fra 1. oktober. Bruno kommer fra en rådgiverstilling i Syddansk Kvæg og får nu base i Billund/Esbjerg.

Flemming Hølmkær, 49 år, er også ny i kvægrådgivningen. Han starter også 1. oktober og kommer fra et job som teamkoordinator i Keenan. Hos SAGRO vil han få Herning/Holstebro som udgangspunkt.

Bendt Bendtsen, 42 år, tiltræder 1. november hos SAGRO Kvæg i Holstebro. Han er tidligere kvægrådgiver i Heden & Fjorden, men kommer nu fra en rådgiverstilling i Landbrug  Limfjord i Skive.


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere