SEGES-podcasts med fokus på svampebekæmpelse og gødskning

Udgivet d. 10-05-2022

I foråret kan f.eks. septoria sprede sig med en frygtelig hast.

Tid er, særligt for landmænd, penge. Men hvis du har dine udbytter kære, kan du passende åbne for to af SEGES’ seneste podcasts. Lidt tid brugt her kan betyde noget for bundlinjen senere i år. 

Den ene podcast lyder navnet “Din Mark Lige Nu: Svampebekæmpelse i foråret”. Dette kan vise sig at blive enormt relevant, hvis maj pludselig viser sig fra sin våde side. Ikke overraskende er del af afsnittet viet til et emne: Septoria.

I foråret kan septoria sprede sig med en frygtelig hast. Når man tager krigen i Ukraine in mente, kan det i år betyde ekstramange penge, hvis man er så uheldig at blive angrebet. 

Men i hvilke vækststadier bør man sætte ind med svampebekæmpelse, så udbyttet maksimeres? Og hvilke sorter er de mest resistente over for svampeangreb? 

I denne udgave af “Din Mark Lige Nu” dykker man ned i landsforsøgene og gennemgår fakta på vinterhvede og frø. Men man kommer også omkring både vårbyg og havre.  

Dette afsnit kan du finde her: https://bit.ly/3N7N1IF 


Hvad med gødskning i et tørt forår?

Den anden podcast er også fra “Din Mark Lige Nu” og handler om, hvordan man skal gødske i et forår, som har været meget tørt meget længe. Derfor titlen: “Gødskningsstrategien i et tørt forår”.

I f.eks. vinterhvede og vårbyg kan der være et restbehov for kvælstof, som skal tildeles i maj. Vinterens beregninger laves altid med de oplysninger, man nu engang har, men meget kan have ændre sig siden da. 

Der har blandt andet været en voldsom ændring i gødningspriserne, og man kan nu se, hvordan planterne vokser rent faktisk vokser. Derfor spørger mange nu, om man skal have revideret det kvælstofbehov, som man forudså i vinter.

Men hvordan griber man det an? Det kan du høre mere om i denne udsendelse, som du finder i dette link: https://bit.ly/3FtX7kx 

Kontakt os

Få et godt råd fra en af vores rådgivere

Finn Poulsen Planterådgiver 76 60 23 91 25 57 98 82
Finn Poulsen


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere