Sejr til bønder og borgere

Udgivet d. 21-06-2018

Det lykkedes ikke alene fysisk at forhindre en permanent lukning af jernbaneoverkørslen på Hillerup Markvej - nu er lukningen sat i bero.

Transportminister Ole Birk Olesen har efter møde med transportordførerne torsdag eftermiddag besluttet at stille lukningen af jernbaneoverkørslerne ved Hillerup Markvej og en tilsvarende overkørsel ved Skærbæk i bero.

Det fortæller Troels Ravn (A), der har fået en orientering om mødet af socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn.

Nu er der skabt ro til at genoverveje kriterierne for, hvornår en overkørsel skal lukkes eller tværtimod opgrades til en sikret overkørsel med bomme.

- Det er det eneste rigtige at få en tænkepause nu. Trafiksikkerhedsmæssigt giver det ikke mening at lukke de to overkørsler, for det vil skabe mange farlige situationer på hovedvej A11, siger Troels Ravn.

- Nu får vi en ny vurdering, og efter min opfattelse må det resultere i, at begge overkørsler opgraderes, siger han.

Den tragiske ulykke, hvor to mennesker først på ugen blev påkørt og dræbt ved en usikret overkørsel i Sig ved Varde, påvirker ikke Troels Ravns holdning.

- Nogle overkørsler skal lukkes – og det gælder overkørslen i Sig. Men en opgradering er stadig det rigtige ved de to overkørslen, der har været til diskussion i dag, mener han.

Bønder og borgere stod sammen

Det lykkedes altså bønder og borgere i området at råbe transportministeren op. Her har det naturligvis også spillet en rolle, at mange lokale lands- og byrådspolitikere har bakket op, og også Sydvestjysk Landboforening har presset på.

Landmand Verner Kjærgaard, der for alvor ville blive ramt at en lukning af overkørslen, er oven ud lykkelig for den foreløbige sejr:

- Det var det, vi havde håbet på. Nu har vi fået transportministeren råbt op, og så tager vi det skridt for skridt. Nu kommer trafiksikkerheden med i vurderingen, og de bliver også nødt til at se en lukning i sammenhæng med udvidelsen af omfartsvejen ved Ribe, siger han.

Her er argumentet, at det virker forkert at bruge mange millioner på at udvide vejen for bedre at afvikle den stigende trafik på hovedvejen, hvis der få km nordligere bliver trafikpropper, når landbrugskøretøjer er tvunget til at bruge vejen, hvis overkørslen lukkes. 

 

Mens der fysisk blev blokeret i sidste uge var  Karen Kjær og Niels Laursen fra Sydvestjysk Landboforening flere gange forbi for at vise deres støtte. Det er Verner Kjærgaard til venstre.

Fredet til 2020'erne

Det fremgår torsdag aften af transportministeriets hjemmeside, at der senest i 2020'erne skal tages stilling til, om jernbaneoverkørslen ved Hillerup Markvej skal nedlægges eller opgraderes med bomme.

Så foreløbig er både denne over overkørsel 83 ved Skærbæk fredet.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere