Spar penge på at spare op

Udgivet d. 13-12-2018

Med den rigtige pensionsopsparing kan du spare så meget mere op, at det nemt betaler dit foreningskontingent.

Landmand Nielsen vil gerne have en pensionsopsparing, fordi den økonomiske udvikling tyder på, at han ikke kan regne med at trække pensionen ud af jorden og bygningerne.

Landmand Nielsen er medlem af sin lokale landboforening og Landbrug & Fødevarer. Medlemskabet koster i SAGROs ejerforeninger maks. ca. 5.000 kr. om året og giver blandt andet adgang til at tegne en helt særlig pensionsopsparing hos Velliv (LandmandsPension).

Ved at vælge LandmandsPension kan Nielsen øge sin opsparing så meget, at det betaler hans kontingent:

Nielsen har valgt at indbetale 2.500 kr. hver måned. Beløbet går dels til opsparing, dels til diverse forsikringer: Tab af erhvervsevne, livsforsikring, forsikring mod kritisk sygdom og børnepension. Alt i alt indbetaler Nielsen 30.000 kr. om året. Heraf går 22.000 kr. til opsparing. Skulle Nielsen have tegnet samme forsikringspakke i en anden type pensionsopsparing, ville der kun være 5.000 kr. til overs til opsparing. Nielsen sparer altså 17.000 kr., der i stedet kan spares op eller bruges til at betale kontingent.

Ovenstående eksempel er beregnet på baggrund af faktiske priser for en mand på 35-40 år. Jo ældre du er, jo større besparelse vil der være.

Se her, hvordan vi har beregnet eksemplet:

Ud over opsparing forudsætter LandmandsPension tegning af en obligatorisk forsikring mod tab af erhvervsevne. Nielsen skal vælge en dækningssum, der er mindst 50% af den løn, der er udgangspunkt for opsparingen. I Nielsens tilfælde 360.000 kr. /år. Nielsen har dog valgt at sætte summen op til 60%, for at være bedre dækket til f.eks. at have råd til at betale en afløser, hvis han ikke selv kan klare den daglige drift. Den samlede pris for forsikring mod tab af erhvervsevne er ca. 5.000 kr./år)

LandmandsPension giver mulighed for at tilkøbe andre billige forsikringer: Nielsen har valgt at oprette følgende forsikringer:

Livsforsikring på 1.000.000 kr. til skattefri udbetaling til de efterladte.

Forsikring mod kritisk sygdom på 300.000 kr. Et engangsbeløb (pr. diagnose) til skattefri udbetaling til Nielsen selv.

Børnepension på 15.000 kr. til sine 4 børn under 24 år. Beløbet udbetales årligt til hvert barn, indtil de fylder 24 år, hvis Nielsen dør. Beløbet er skattepligtigt, men børnene kan som regel indeholde det i deres frikort. Børnepension koster kun ca. 135 kr./år for alle 4 børn, dvs. i Nielsens tilfælde knap 34 kr./år per barn!

Den samlede pakke af forsikringer koster sammenlagt ca. 8.000 kr./år. Beløbet trækkes fra det beløb Nielsen har valgt at indbetale, hvilket betyder, at der er 22.000 kr., der går direkte til opsparing.

Skulle Nielsen have tegnet samme forsikringspakke i en anden type pensionsopsparing, ville den koste ca. 25.000 kr. om året, forudsat at Nielsen er mellem 35-40 år. Prisen vil stige jo ældre han bliver. På en gennemsnitlig pensionsopsparing ville der således kun gå ca. 5.000 kr./år til opsparing. 

Nielsens medlemskab af Landbrug & Fødevarer betyder altså, at opsparingen øges med ekstra 12.000 kr. om året, når udgiften til medlemskabet er fratrukket!

Regnestykket:

Opsparing med Landmandspension: 22.000 kr.

- minus det man kunne opspare på en gennemsnitlig pensionsopsparing: 5.000 kr.

- minus kontingent: 5.000 kr.

= 12.000 kr.

Nielsen tjener altså nemt sit kontingent ind, og har samtidig Danmarks bedste pensionsopsparing for landmænd.

 


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere