HOLSTEBRO – Markdemonstration og klimamåling i dyrkningssystem

Der er gennem tre år blevet testet forskelle mellem pløjning, reduceret jordbearbejdning og conservation agriculture. I det fjerde forsøgsår udføres målinger af lattergasemission og rodudvikling.

Denne dag vil vi se på, hvordan målingerne udføres og de forskelle der forventes mellem dyrkningssystemerne. Derudover vil vi også evaluere de vigtigste resultater efter tre års arbejde med projekt-GRObund. En præsentation af KLIMON-projektet og lidt generel teori om lattergas emission vil også være på prorammet.

Program 

9.30: Velkomst & GRObund
Introduktion til projektet GRObund v. Syngenta.
Bedriften og hvordan går det i fjerde vækstsæson v. forsøgsvært
Gennemgang af parcellerne og hvordan bliver lattergas- og rodmålinger udført i praksis, SEGES Innovation.

10.30: Kørsel til Nørre Halgaard
Adresse: Halgårdvej 4, 7500 Holstebro

10.45: Klimatilpasning og dykningssystemerne
Hvorfor er lattergasmålinger relevant?
Præsentation af KLIMON-projektet v. Lars Juul Munkholm, Aarhus Universitet

11.30: Resultater fra 3 års forsøg
Præsentation af de vigtigste forskelle efter 3 år med forsøg v. Syngenta

12.00: Frokost

12.30: Tak for i dag

 

Tilmelding senest 23. maj

Tilmeld dig her


Starttidspunkt: 30-05-2024 kl. 9:30
Sluttidspunkt: 30-05-2024 kl. 12:30
  Sted: Smedegårdvej 4, 7500 Holstebro. Vi mødes i marken.
  Pris for deltagelse: Gratis

Sidste dato for tilmelding: 23-05-2024

Fotografering til arrangementer

SAGRO kan fotografere ved arrangementet til brug for SAGROs nyhedsdækning, herunder trykte medier, hjemmeside, sociale medier og til brug for presseudsendelse.

Gør fotografen opmærksom på, hvis du IKKE ønsker at blive fotograferet. Du kan til enhver tid anmode om at få billeder, hvor du medvirker, fjernet fra SAGROs arkiver.


Relaterede arrangementer

SØRVAD – Sommerarrangement

SØRVAD – Sommerarrangement

Invitation til medlemmer af Herning-Ikast Landboforening

HJERM – Fremtidens fødevareproduktion

HJERM – Fremtidens fødevareproduktion

Kom til inspirations- og debataften om fremtidens fødevareproduktion

Samarbejdspartnere