Er det en god investering at etablere solceller på sin jord? Hvor stort skal et anlæg være for at give et fornuftigt afkast?
Hos SAGRO tilbyder vi Danmarks stærkeste rådgiverteam indenfor hele processen omkring etablering af solceller.
Vi har specialister, der kan rådgive om forarbejdet inden etablering, lave udregninger på økonomien, skat og jura samt ansøge om godkendelse på baggrund af kommunale regler. Vi kan selvfølgelig også rådgive omkring de forskellige anlæg og modeller, som du også kan læse lidt mere om længere nede på siden.
Generelt oplever vi, at lodsejere kan opnå en fornuftig økonomi ved etablering af solceller på lavbundsjorde og engarealer hvor afkastet i forvejen er lavt. Det skal dog siges, at der er mange faktorer, der kan spille ind, og for en konkret vurdering af netop dit projekt, bør du kontakte en af SAGROs rådgivere.
Med en national klimaambition om at Danmark skal være klimaneutral i 2050, er flere kommuner begyndt at kigge ind i solcelle-projekter for at bidrage til omstillingen. Derfor har flere kommuner allerede udarbejdet deres egne retningslinjer for etablering af solcelle anlæg, som lodsejere og andre skal studere grunding og efterleve inden etablering - denne proces varetager SAGRO selvfølgelig også.
Punkter i disse lokalplaner kan blandt andet indeholde regler om landskabets påvirkning samt krav til beplantning omkring solcelleparken og ikke mindst afstand til naboerne.
Solceller konverterer solens lys (strålingsenergi) til elektricitet.
De producerer jævnstrøm, hvilken en inverter omdanner til vekselstrøm. Solceller monteres typisk på hustage eller marker, hvorfra de forsyner husstanden og/eller elnettet med elektricitet.
Solceller er oftest produceret af grundstoffet silicium, og kan inddeles i tre grupper:
Value cannot be null. Parameter name: source