Gasledning graves ned på tværs af Jylland

Udgivet d. 07-02-2018

Landboforeningerne går sammen om at sikre lodsejerne de bedste vilkår og gunstige erstatninger.

Ni landboforeninger på tværs af Danmark er gået sammen for at hjælpe de landmænd, der bliver berørt af Baltic Pipe-projektet, der er et samarbejde mellem Energinet og det polske gastransmissionsselskab Gaz-System S.A.

Gasrørledningen består af 800-950 km gasrør i Nordsøen, Danmark, Østersøen og Polen og ventes klar til drift i 2022.

Alene i Jylland skal der graves ledninger ned over en strækning fra kyst til kyst på 75 kilometer, og i den forbindelse vil en række ejendomme blive helt eller delvist eksproprieret.

Formålet med samarbejdet landbrugsorganisationerne imellem er at sikre alle lodsejere på tværs af landet de bedst mulige vilkår i forbindelse med etableringen af Baltic Pipe.

Landboforeningerne har indkaldt til lodsejermøder - heraf er det første i Jylland. Se info om lodsejermødet her.

De ni landbrugsorganisationer forbereder inden mødet et forslag til, hvad der som minimum skal indgå i deklarationerne for at minimere de driftsmæssige konsekvenser af det omfattende jordarbejde og de efterfølgende konsekvenser gasledning kan medføre for den fremtidige drift. Målet er at klæde de berørte landmænd så godt som muligt på i forhold til den individuelle forhandling, som han eller hun skal have med Energinet.

Lodsejermøde om baltic pipe

Landboforeningerne er vært ved tre møder for lodsejere. Det første foregår:

Tirsdag den 6. marts kl. 19.00
i Vejen Idrætscenter
Petersmindevej 1, 6600 Vejen.

Tilmelding senest den 2. marts her.

De to øvrige møder foregår på Fyn og Sjælland.

Fakta

Deltagerne i samarbejdet er Sydvestjysk Landboforening, Jysk Landbrug, Vestjysk Landboforening, Kolding Herreds Landboforening, Fyns Familielandbrug, Patriotisk Selskab, Centrovice, Østdansk Landboforening og Landboforeningen Gefion.


Tilmelding til nyhedsbrev


Indlæs flere relaterede artikler

Samarbejdspartnere